12 Ocak 2013 Cumartesi

Nöromüsküler Stimülasyon Yöntemiyle Fizik Tedavi Yöntemi




Bu yöntem kedi ve köpeklerde fizik tedavi yöntemi yeni denenen fakat insanlar üzerinde sıkça kullanılan bir yöntemdir. Makinadan çıkan her bir elektrot kas demetlerine yerleştirilerek tedaviye başlanır. Amaç  kas atrofisi gerçekleşmiş felçli hayvanlarda elektirksel akımla kasların uyarılmasını sağlamanın yanı sıra nöromusküler rahatlama,  kas güçlenmesi ve sinir uçlarının uyarımını amaçlamaktadır.

Nöroelektrik stimülasyon yöntemi ortopedik ve nörolojik hastalıklarda ve kondisyonlarda kullanılır. Ortopedi ameliyatları sonrası, özellikle kırıkların iyileşmesi ve omurilik yaralanmaları gibi nörolojik ve ortopedik vakalarda faydaları kanıtlanmıştır. Aynı zamanda bu yöntemle ağrı yönetiminde ve de şişkinlik ve ödemlerin azaltılmasında etkilidir. Oldukça güvenli olan bu yöntem. Veteriner hekimin evcil hayvanınızın muayenesinden sonra karar verebileceği bir uygulamadır.

Ataşehir PatiSev Veteriner Kliniği olarak bu uygulamalarımızı sıklıkla kendi engelli kedilerimiz üzerinde uygulamaktayız. Kedi ve köpeğinizin bu uygulamayı alıp alamayacağı ile ilgili mutlaka veteriner hekiminize danışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder